Dripit kafe ve filtru 20x10 g
Pít rozpustné Nesco nebo nepít kávu vůbec. To byla vždycky těžká volba. Tedy až do teď.
Představuji ti kvalitní filtrovanou kávu, kterou si připravíš pohodlně i v letadle. A za málo peněz dělá spoustu chuti. Za tohle tě budou kolegové milovat.
Jakou má chuť
Balení obsahuje 2 varianty mixovaného balení s 2 druhy kávy ve filtru. Zatímco ve variantě s kávami z Brazílie a Nikaraguy si vychutnáš kávy se spíše hořkým nádechem a čokoládovými tóny, v balení s kávami z Kolumbie a Etiopie najdete druhy, v jejichž chuti můžete ucítit ovocné tóny i vyšší kyselost.
O kávě ve filtru
Namleli jsme pro vás výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do vaší kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení například v letadle.
Jak na přípravu
Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to?
- Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
- Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnek
- Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
- Počkejte, až káva zcela překape do hrnku
Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.