Dripit kafe ve filtru 5x10 g ETHIOPIA

Značka: DRIP IT

Pít rozpustné Nesco nebo nepít kávu vůbec. To byla vždycky těžká volba. Tedy až do teď. 
Představuji ti kvalitní filtrovanou kávu, kterou si připravíš pohodlně i v letadle. A za málo peněz dělá spoustu chuti. Za tohle tě budou kolegové milovat. 

Dostupnost Vyprodáno
Kód: 145
125 Kč
Dripit kafe ve filtru 5x10 g ETHIOPIA
Značka: DRIP IT
Doručení
Doručení na letiště PRG
na pobočku Zásilkovny na terminálu 2
výdej
Doručení se Zásilkovnou
po celé ČR
Ověřeno letuškami
Ověřeno letuškami
Produkty vhodné
Produkty vhodné
na palubu letadla

Jakou má chuť

Ethiopia Yirgacheffe je příjemně sladká od začátku do konce. V její chutí nezaznamenáte ani náznak hořkosti, nebo kyselosti. Pouze nasládlé tóny připomínající pomeranč, bergamot a černý čaj. Pokud holdujete kávám s ovocným nádechem, tuhle Etiopii si zaručeně oblíbíte. Pro její přípravu doporučujeme použít max. 175 ml vody. Nejraději ji máme bez mléka, v horkých dnech je dnech je skvělá na ledu.

 

O kávě ve filtru

V DRIP IT pro tebe namleli výběrovou Arabiku, naplnili ji do šikovného filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až do tvojí kávové chvilky. Filtrovanou kávu si tak hravě připravíš všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení například v letadle.

 

Jak na přípravu

Že k přípravě ti stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to?

  • Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou
  • Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open
  • Rozložte a nasaďte na hrnek
  • Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru
  • Počkejte, až káva zcela překape do hrnku

Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty.

 

Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží

Pražíme v menších dávkách, několikrát v měsíci. Po upražení necháváme zrnka dva dny „prodýchat“, pak kávu nameleme a plníme do filtrů (10 g). Filtry s kávou balíme jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola